Kozalak Mantı
İftara ne yapsam diye düşünenlere nefis bir alternatifim var. Lezzeti şüphesiz oldukça da kolay bir yemek. Ayrıca misafir sofralarınıza çok yakışacak.
Kozalak Mantı İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet yufka
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
Üzeri İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Maydanoz
Kozalak Mantı Nasıl yapılır
- Yufkaları üst üste serelim önce ikiye sonra dörde sonra sekize olacak şekilde istediğimiz kadar küçük üçgen parçalara keselim.
- Geniş tarafından pipet yardımıyla saralım ve hepsi bitene kadar devam edelim.
- Diğer tarafta ince doğranmış soğanı az sıvıyağda kavuralım. Üzerine kıymayı ilave edelim. Kıyma pişince ince doğranmış sivri biberi ve ardından rendelenmiş domatesi ekleyelim.
- Kıyma kavrulduktan sonra salça ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
- Yufkaları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerinde kıymayı serelim. En üste kızdırılmış tereyağı ve salça karışımını döküp maydanoz serpelim.
- Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.