Kozalak Mantı

Kozalak Mantı

İftara ne yapsam diye düşünenlere nefis bir alternatifim var. Lezzeti şüphesiz oldukça da kolay bir yemek. Ayrıca misafir sofralarınıza çok yakışacak.

Kozalak Mantı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

Kozalak Mantı Nasıl yapılır

  • Yufkaları üst üste serelim önce ikiye sonra dörde sonra sekize olacak şekilde istediğimiz kadar küçük üçgen parçalara keselim.
  • Geniş tarafından pipet yardımıyla saralım ve hepsi bitene kadar devam edelim.
  • Diğer tarafta ince doğranmış soğanı az sıvıyağda kavuralım. Üzerine kıymayı ilave edelim. Kıyma pişince ince doğranmış sivri biberi ve ardından rendelenmiş domatesi ekleyelim.
  • Kıyma kavrulduktan sonra salça ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
  • Yufkaları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerinde kıymayı serelim. En üste kızdırılmış tereyağı ve salça karışımını döküp maydanoz serpelim.
  • Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.