İçli Açma Kete (Kayseri Ketesi)

İçli Açma Kete (Kayseri Ketesi)

Kayserinin meşhur içli ketesi bilenler bilirler. Kayseri ketesi Ramazanda sahurlarımızın olmazsa olmazıdır. Hem doyurucu hem lezzetli nefis bir tarif. Yapımı biraz zahmetli gibi görünsede bence değer. Haydi buyurun tarife..

Hamur için Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Ripsa Aspir Yağı)
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket toz maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Arasına sürmek için

  • 1 paket margarin (ya da tereyağ)

Üzerine sürmek için

  • Yumurta sarısı 
  • Susam Çörekotu 


Açma İçli ketenin yapılışı

  • Un hariç  bütün malzemeleri karıştıralım
  • Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım
  • Üzerini kapatıp en az bir saat dinlendirelim
  • Bu arada içi hazırlayalım
  • Unu yağı ve tuzu tavada iyice kavuralım ve soğutalım
  • Hamuru 9  eşit parçaya bölüp beze yapalım.
  • Açabildiğimiz kadar açıp arasına eritilmiş margarin sürelim
  • Diğer bezeyide açıp üzerine kapatalım tekrar margarin sürelim
  • Üçüncü bezeyide açıp üzerine koyalım
  • Tekrar yağlayıp uçlarını içeri katlayıp kare yapalım ve bir tepsiye koyup dolapta biraz bekletelim
  • Margarin donunca çıkarıp tekrar açalım ve kare olacak  şekilde dilimleyelim
  • Arasına iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatalım
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp Susam çörekotu serpelim
  • 170 derecede kızarana kadar pişirelim
  • Afiyet olsun..