Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

Bugün sizlere nefismi nefis kıyır kıyır sıcacık bir poğaça tarifiyle geldim. Yapmak isteyenler için tarifi aşağıda.. 

Kıyır poğaça için gerekli malzemeler

  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine) 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket margarin (250 gram oda sıcaklığında) 
  • 2 çorba kaşığı şirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

İçi için

  • 1 kase peynir (ben lor kullandım) 
  • 3-4 dal maydanoz ve dere otu

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Kıyır poğaçanın yapılışı

  • Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırılır. 
  • Un yavaş yavaş ilave edilerek kabartma tozuda eklenip yoğurulur. 
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. 
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp avuç içinde açılarak arasına iç harç konulup istediğiniz şekil verilerek kapatılır. 
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip yumurta sarısı ve susam çörekotu serpilir. 
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. 
  • Sıcak sıcak servis yapılır. 
  • Afiyet olsun.