Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi
Bugün sizlere nefismi nefis kıyır kıyır sıcacık bir poğaça tarifiyle geldim. Yapmak isteyenler için tarifi aşağıda..
Kıyır poğaça için gerekli malzemeler
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket margarin (250 gram oda sıcaklığında)
- 2 çorba kaşığı şirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
İçi için
- 1 kase peynir (ben lor kullandım)
- 3-4 dal maydanoz ve dere otu
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Kıyır poğaçanın yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırılır.
- Un yavaş yavaş ilave edilerek kabartma tozuda eklenip yoğurulur.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp avuç içinde açılarak arasına iç harç konulup istediğiniz şekil verilerek kapatılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip yumurta sarısı ve susam çörekotu serpilir.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun.