İç Pilavlı Tavuk Dolması

İç Pilavlı Tavuk Dolması

Tavuk hemen hemen herkesin çok sevdiği bir lezzettir. Tavuğu iç pilavla birlikte bir şölene dönüştürebilirsiniz. Ramazanda kesinlikle sofralarınızın  baştacı olacaktır :))

İç Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağ sıcak su

Tavuğu hazırlamak için

  • 1 adet bütün tavuk
  • Yarım limon 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Kekik

İç Pilavlı Tavuk Dolması Nasıl Yapılır

  • Tavuğu güzelce tütsüleyip yıkayıp limon ve tuzla ovuyoruz.
  • pirinci ılık ve tuzlu suda yarım saat ıslatıyoruz
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve başka bir tavada kızarttığımız fıstıkları ilave ediyoruz
  • Tuz karabiber  ve üzümü ekleyip suyunu  ve bulyonu koyuyoruz
  • Suyunu çekince biraz dinlenmeye alıyoruz
  • Tavuğumuzun içine çok sıkı olmayacak şekilde aldığı kadar dolduruyoruz.
  • Açık yerlerini kürdan batırarak diker gibi kapatıyoruz
  • Üzerine salça, sıvıyağ ve kekik karışımını sürüyoruz
  • Fırın poşetine koyarak ağzını telle bağlıyoruz ve kürdanla bir kaç delik açıyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak tavuğun yanına sebzede ilave edebilirsiniz ben patates koydum.
  • 180 derece fırında yaklaşık 1- 1,5 saat pişiriyoruz.

Afiyet olsun..