İç Pilavlı Tavuk Dolması
Tavuk hemen hemen herkesin çok sevdiği bir lezzettir. Tavuğu iç pilavla birlikte bir şölene dönüştürebilirsiniz. Ramazanda kesinlikle sofralarınızın baştacı olacaktır :))
İç Pilav İçin Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet tavuk bulyon
- 2 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağ sıcak su
Tavuğu hazırlamak için
- 1 adet bütün tavuk
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kekik
İç Pilavlı Tavuk Dolması Nasıl Yapılır
- Tavuğu güzelce tütsüleyip yıkayıp limon ve tuzla ovuyoruz.
- pirinci ılık ve tuzlu suda yarım saat ıslatıyoruz
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavuruyoruz
- Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve başka bir tavada kızarttığımız fıstıkları ilave ediyoruz
- Tuz karabiber ve üzümü ekleyip suyunu ve bulyonu koyuyoruz
- Suyunu çekince biraz dinlenmeye alıyoruz
- Tavuğumuzun içine çok sıkı olmayacak şekilde aldığı kadar dolduruyoruz.
- Açık yerlerini kürdan batırarak diker gibi kapatıyoruz
- Üzerine salça, sıvıyağ ve kekik karışımını sürüyoruz
- Fırın poşetine koyarak ağzını telle bağlıyoruz ve kürdanla bir kaç delik açıyoruz.
- İsteğe bağlı olarak tavuğun yanına sebzede ilave edebilirsiniz ben patates koydum.
- 180 derece fırında yaklaşık 1- 1,5 saat pişiriyoruz.
Afiyet olsun..