Fırında Kremalı Patates

Fırında Kremalı Patates

Bu lezzet harikası yemeği et, tavuk ve balık yemeklerinin yanında rahatlıkla tüketebilirsiniz. Aslında bana kalırsa zaten başlı başına da tüketilebilecek bir yemek olduğunu düşünüyorum.

Kremalı Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • 6-7 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Kremalı Patates Nasıl Yapılır

  • Patatesleri soyup, ince halkalar şeklinde doğrayalım.
  • Baharatlayıp yağlayıp fırın tepsisine dizelim.
  • Kremanın tamamını üzerine gezdirip 170 derece ısıtılmış fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Daha sonra kaşarları serpip tekrar fırına verelim üzeri kızarınca fırından alalım.
  • Yemeğimiz hazır sıcak servis yapalım.
  • Afiyet olsun..